انواع الگوریتم مسیریابی:
همانطور که می دانید الگوریتمی خوب است که عملکرد بهتر و بالایی داشته باشد و در همین حال ساده نیز باشد.مسلما الگوریتمی مناسب یک شبکه است که با تغییر نرم افزارها و سخت افزارهای شبکه و همچنین با تغییر پروتکل همچنان مسیریابی درستی را انجام دهد و در ارسال بسته ها دچار مشکل نشود.
انواع الگوریتم:
- الگوریتم کوتاه ترین مسیر:
در این الگوریتم روش آن پیدا کردن کوتاه ترین مسیر است. در این روش گراف طوری طراحی می شود که هر گره یک مسیریاب و هر یال را یک خط ارتباطی بین دو مسیریاب در نظر گرفته شود.
- الگوریتم سیل آسا:
در این الگوریتم هر بسته که به مسیریاب می رسد از کانال های خروجی مسیریاب خارج شده و عملا تعداد بسته های تکراری زیاد می شود که برای این کار یک شمارنده گام در نظر گرفته می شودبه این صورت که در سرآیند هر بسته یک شمارنده گذاشته و در هر گام یک شماره از آ« کم می شود تا به صفر رسیده و بسته کلا حذف شود.
- الگوریتم بردار فاصله:
در این الگوریتم مسیریاب ها در خود جدولی ذخیره دارند که در آن بهترین فاصله تا مسیریاب بعدی در شبکه را ذخیره کرده و تصمیم گیری را آسانتر می کنند. این جدول دو بخش دارد یکی از آن ها نشانگر خط خروجی برای رسیدن بسته به مسیریاب مورد نظر و دیگری تخمین زدن فاصله زمانی تا همان مسیریاب می باشد.
- الگوریتم حالت لینک:
این الگوریتم بسیار ساده است به این صورت که هر مسیریاب باید مسیریاب بعدی را شناسایی کند و آدرس شبکه آن ها را داشته باشد و اطلاعاتی که به دست می آورد را برای تمامی مسیریاب ها ارسال کنند و کوتاهترین مسیر برای رسیدن به مسیریاب های دیگر را محاسبه کند.