اینترنت اشیاء (IOT)چیست؟

اینترنت اشیاء یا (internet of thing) که فناوری جدید و بسیار مبحث داغ این روزهاست به بسیاری از اشیاء و وسایل گفته میشود که به شبکه اینترنت متصل شده اند و میتوان به وسیله اپلیکیشن های موجود در تلفن ها و تبلت ها، آن ها را مدیریت کرد.

بستر اینترنت اشیاء شامل استانداردهایی مانند وای فای، بلوتوث، NFC، RFID می باشد که به دستگاه های مختلف این امکان را میدهند تا از طریق اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

پس در وهله اول اولین موردی که در این فناوری احتیاج است اینترنت است، اینترنت در حقیقت مرکز کنترل دستگاه های متصل شده از طریق IOT می باشد.

مورد بعدی، مورد نیاز در اینترنت اشیا ، گوشی هوشمند یا دستگاه مشابه که از بلوتوث پشتیبانی کند است، تمامی اشیائی که میخواهند از طریق IOT به یکدیگر متصل شوند برای تبادل اطلاعات با یکدیگر، به یک یا چند دستگاه نیازمند هستند که با یک دستگاه کنترل کننده مانند گوشی به راحتی می توانید  از راه دور اشیای مختلف را کنترل کنید.

اینترنت اشیا را میتوان بر روی همه دستگاه هایی که می شناسید تعریف کرد از جمله: وسایل نقلیه، گوشی و تبلت، هدفون، قهوه ساز، لامپ ها، یخچال ها ،سیستم های امنیتی، تلویزیون و ….

اصلی ترین کاربردهای اینترنت اشیاء

فناوری IOT در زمینه های مختلفی کاربرد دارد و می تواند انجام کارهای مختلف را برای انسان ساده کند.

اصلی ترین کاربردهای این فناوری عبارتند از:

خانه های هوشمند

در این مورد تفاوت خانه هوشمند با خانه معمولی به این صورت است که در خانه های هوشمند تمامی وسایل خانه از طریق اینترنت به یکدیگر متصل هستند و توسط یک دستگاه کنترل می شوند.

مهمترین اتصالات در خانه هوشمند عبارتند از :نورپردازی خانه ، سیستم امنیتی خانه، سیستم حرارتی خانه و…

خودروها

زمانیکه خودروها به فناوری IOT مجهز شوند میتوان با استفاده از حسگرهای ویژه  امنیت مسافران را بالا برد.

شهرهای هوشمند

از نمونه جذاب ترین کاربردهای اینترنت اشیاء توانایی هوشمندسازی شهرهاست. در یک شهر هوشمند میتوان با استفاده از سیستم های پیشرفته کارهایی نظیر تامین آب، تامین برق، حمل و نقل و حتی تامین امنیت شهرها را انجام داد.

صنایع وابسته به اینترنت اشیاء

  • حمل و نقل
  • خدمات غذایی
  • بانک ها
  • کشاورزی
  • ساخت و ساز
  • ساختمان های هوشمند

 

 

آموزش هاشبکه و سخت افزار

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.