زبان های برنامه نویسی وب سایت

امروزه زبان های برنامه نویسی بسیاری وجود دارند که به شما این امکان را می دهد از بین آن زبان مورد نظر و دلخواه خودتان راانتخاب کنید.ولی باید دراین زمینه دانش و تجربه کافی داشته باشید،درغیر این صورت این انتخاب ممکن است برایتان کمی سخت و چالش برانگیز باشد.درحقیقت واقعیت امر این است که همان طور که هر شخصی برای کاری ساخته شده است، هرزبانی نیز برای کاری ساخته شده است! به عبارت دیگرهر زبان برنامه نویسی برای کار خاصی مناسب تر است وباید باتوجه به نیازتان،زبان مناسب تر را انتخاب کنید. واقعیت مهم تری که اهمیت زیادی دارد، یادگیری یک زبان برنامه نویسی است، چراکه وقتی یک زبان برنامه نویسی را به خوبی یادگرفتید،یادگیری سایر زبان ها،به یک سرگرمی لذت بخش تبدیل می شود.

معرفی انواع زبان های برنامه نویسی

به طور کلی زبان های برنامه نویسی را می توان به دو گروه تقسیم بندی کرد:

  1. زبان های برنامه نویسی تحت وب
  2. زبان های برنامه نویسی تحت دسکتاپ

زبان های برنامه نویسی وب به طور خاص برای تولید نرم افزارهای تحت وب و وب سایت های پویا مورد استفاده قرار ی گیرند.از طرفی دیگر زبان های برنامه نویسی دسکتاپ برای تولید نرم افزارهای کاربردی مثل برنامه های آفیس، نرم افزار های اتوماسیون اداری، نرم افزارهای چند رسانه ای (multi media ) و هر چیزی که بتوان روی رایانه شخصی اجرا کرد،استفاده می شوند.در هر دو گروه،زبان های بیشماری وجود داردکه هرکدام معایب و مزایایی دارند.

زبان های برنامه نویسی وب به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. ثابت (static)
  2. پویا (Dynamic)

معرفی زبان های برنامه نویسی تحت وب

HTML(Hyper Text Markup Language) اولین زبان برنامه نویسی که در سال ۱۹۹۰ ایجاد شده و مادر همه زبان هاست و اولین زبانی است که باید  یاد بگیرید برای طراحی سایت ساده و باامکانات جزئی مورد استفاده قرار می گیرد.اولین سایت اینترنتی توسط  Tim Bernerslee که در سال ۱۹۹۱طراحی شد باهمین زبان برنامه نویسی نوشته شد و کم کم امکانات بیشتری به آن اضافه شد و در سال ۲۰۱۰با منتشر شدن ورژن ۵ از همین زبان به نام HTML5  در طراحی سایت،انقلابی اتفاق افتادو آغاز طراحی سایت واکنش گرا از همین سال بود که کمک می کرد  طراح،سایتی ایجاد کندکه با هر سایز صفحه نماش هماهنگی داشته باشد.

CSS(Cac codingstyle sheets)

در سال ۱۹۹۶ سی اس اس ها توسط کنسرسیوم جهانی وب یا W3C معرفی شد و باعث شد طراحی سایت جان تازه ای بگیرد. کنسرسیوم ماموراست استاندار های لازم در اینترنت و زبان های برنامه نویسی را ایجاد کند و همه باید از این استاندار ها پیروی کنند.

ازCSS برای قالب بندی عناصر صفحه HTML استفاده می شود.مثلا با کمک این زبان می توان تصویر زمینه تعیین کرد، فونت، رنگ متن ها را تغییر داد و بسیاری از قالب هایی که در HTML قبلا وجود نداشت با CSS در دسترس طراحان قرار گرفت.

استایل بندی کلی سایت در فایل CSS ذخیره می شودکه از فایل های اجرایی سایت مجزا استو برای ایجاد و تغییر در بخش های مختلف سایت از طریق ویرایش همین یک فایل میتوان تغییرات لازم را در تمام سایت انجام داد.

سی اس اس هم با گذشت زمان دستخوش تغییراتی شد و در سال ۱۹۹۹ ورژن ۳ آن عرضه شد امروه از آن به صورت فراگیر استفاده می شودومی توان گفت تقریبا سایتی وجود ندارد که ازان استفاده نکرده باشد.

نکته: اگر چه این دو مورد HTML و CSSزبان برنامه نویسی به حساب نمی آیند،ولی هردو برای ایجاد صفحات وب لازم و ضروری هستند.

Java Script (جاوا اسکریپت)

در سال ۱۹۹۵وارد طراحی سایت شد و کمک میکرد به سایت بخش های جذابی اضافه شود.مثل اسلایدر تصاویر،افکت گذاریروی نوشته ها وتصاویر،قابلیت چک و امکاناتی از این گروه که  در زبان به بازار آمدن بسیار جذاب بود ولی امروزه استفاده چندانی ندارد.کدهای جاوا اسکریپت را به صورت تعبیه شده در صفحات HTML استفاده کرد ویا آن ها را در یک فایل جدا با پسوند .JS ذخیره کرد. جاوا اسکریپت تنها راه برای ایجاد کردن تغییرات Real-Time در صفحات است. برای یاد گیری این زبان پیشنهاد می کنیم ابتدا  مقدمات Jquery  را بیاموزید.امروزه از آن می توانید برای server-side و browser-side استفاده نمایید.

Python (پایتون)

یکی از بهترین همراهان برنامه نویس و زان بسیار دوست داشتنی است.ویژگی ای که او رااز بقیه ی زبان ها متمایز می کند سادگی و آسانی اش است .پایتون یک زبان سطح بالا است و کسانی که می خواهند برای اولین بار برنامه نویسی را یاد بگیرند بهتر است با پایتون شروع کنند.این زبان تمام فعالیت های برنامه نویسی تان را پشتیبانی می کند،برنامه نویسی اپلیکیشن وب، مدیریت سرور های شبکه،توسعه هوش مصنوعی،نرم افزار های تحت دسکتاپ و…را نیز در برمیگیرد.این زبان تمام فعالیت ها را به بهترین نحو انجام می دهد وحتی در زبان های دیگر به شما کمک خواهد کرد.در شرکت های خارجی و ایرانی پرکاربردترین زبان ها است.پایتون برای پیاده سازی منطق server-side استفاده می شود.پایتون یک زبان برنامه نویسی عجیب و شگفت انگیز است و همین امر باعث شده که همواره به عنوان جایگزینی قدرتمند برای جاوا اسکریپت مطرح باشد.

PHP: Hypertext preprocessor

آقای راسموس لردرف بنیانگذاراین زبان بوده است و در سال ۱۹۹۵ عرضه شد که در طول زمان نسخه های مختلفی از آن به وجود آمد که در حاضر نسخه ۵ آن وجود دارد. از زبان­ های پردازه نویسی تحت وب و یکی از پر طرفدار ترین و معروف ترین زبان های پردازه نویسی ( scripting) متن باز است که بیشتر برای طراحی برنامه های سمت سرور در وبگاه های پویا مورد استفاده قرار می گیرد. نام بانک اطلاعاتی این زبان MySQL است و ساختار این زبان بسیار شبیه زبان C است.

پی اچ پی جایگزینی برای زبان ASP.Net می تواند باشد. همچنین یکی از بهترین نمونه های برنامه نویسی PHP در سطح وسیع سایت FaceBook است. این زبان اغلب روی سیستم عامل های معروف از جمله لینوکس، یونیکس، ویندوز و مک و با اغلب کارگزارهای وب  (Web Server) معروف، قابل اجرا است.

ASP.Net

این محصول توسط شرکت مایکروسافت به عنوان شاخص اصلی فناوری در ساخت سایت های وب در نظر گرفته شده است. با استفاده از آن می توان هم اینترانت کوچک یک شرکت را ساخت و هم یک وب سایت تجاری خیلی بزرگ را طراحی کرد. آسانی استفاده و بالا بودن کارایی و قابلیت آن مهم ترین نکاتی در طراحی این محصول است.

معرفی زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز

با گسترش روز افزون برنامه های موبایل و اپلیکیشن های تحت وب، میزان استفاده و محبوبیت استفاده از برنامه های ویندوزی تا حد بسیاری کاهش یافته است ولی هنوز افرادی هستند که ترجیح می دهند تا جایی که ممکن است از برنامه های ویندوزی استفاده کنند.

Java

در گذشته با استفاده از Swing برنامه های جاوا تولید می شدند. امروز برنامه نویس ها ترجیح می دهند از javaFx به جای آن استفاده کنند. در واقع JavaFx با بهره گیری از ویژگی Scene Builder، کار طراحی و ساخت برنامه ها شفاف تر و ساده تر از پیش ساخته است. از آنجایی که جاوا بر روی ماشین مجازی جاوا اجرا می شود می توانید در برنامه ای بنویسید که در اکثریت فرم ها قابلیت اجرا شدن را داشته باشد.

Java Script

با استفاده چارچوب الکترون می توانید برنامه های خود را در جاوا اسکریپت بنویسید و آن ها را برای پلتفرم ویندوز به صورت بسته بندی شده در بیاورید. تعدادی از نمونه های قابل توجه از این مورد عبارتند از Visual Studio Code، ویرایشگر Slack، ِDiscord، WhatsApp. شما می توانید نسخه های ویندوزی برنامه های تحت وب را با استفاده از این روش تولید نمایید.

C#

می توانید برنامه های دسکتاپ را با استفاده از C# و ارتباط آن با کتابخانه های GUI مانند WPF، Windows Form، Win32 (پایه و اساس نمایش ویندوز) و .Net framework ایجاد نمایید. البته این کار با استفاده از محیط Visual studio امکان پذیر خواهد بود. همچنین با استفاده از xamarin studio می توانید برنامه های مخصوص سیستم عامل مک یا لینوکس را با Mono framework بسازید.

Swift

زبان برنامه نویسی جدید اپل است که علاوه بر ایجاد اپلیکیشن های IOS، برای تولید ساخت برنامه های سیستم عامل مک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اگر قصد دارید برای این دو پلتفرم برنامه نویسی کنید، بهتر است قبل از هرچیز ابتدا زبان برنامه نویسی Swift را یاد بگیرید.

 

 

 

 

دسته‌بندی نشده

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.