زبان UML چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

مدلسازی به برنامه نویسان این امکان را می دهد تا به تصویر کشیدن و مستند سازی جزئیات پنهان برنامه را بهتر و سریعتر بررسی کنند.

زبان Uml با پلتفرم مستقل کمک می کند تا مدل های سیستم های نرم افزاری طراحی و مستند سازی شوند و تمام الزامات یک برنامه نویس را فراهم می کند.

Uml یک زبان مدل سازی یکپارچه است و با استفاده از آن می توان هرگونه برنامه کاربردی که روی سخت افزار، سیستم عامل و زبان برنامه نویسی اجرا می شود را مدلسازی کرد.

Uml با زبان های برنامه نویسی شی گرا مانند جاوا، C++ و #C سازگاری دارد و هم چنین با زبان های برنامه نویسی فرترن، بیسیک و کوبول که برنامه های غیر شی گرا هستند نیز، می توان از آن استفاده کرد.

Uml  شامل فرآیند مرحله به مرحله در تولید یک نرم افزار نیست اما می تواند از آن در تمامی پروسه های توسعه نرم افزار آن را به کار برد زیرا uml تکنیک های مدل سازی داده و تجاری و شی را با هم ترکیب می کند.

ویزگی های UML:

-UML دارای ویژگی های فراوانی است از جمله این که زبان uml فراتر از چند نماد گرافیکی است به طوریکه برنامه نویس می تواند مدل هایی تولید کند که دیگر تولید کننده ها به راحتی از آن استفاده کنند ، در واقع یکی از بارزترین نقش های uml آسان کردن ارتباط بین اعضای یک پروژه  و یا دیگر تولیدکنندگان است.

-UML ترکیبی از زبان های مختلف است اگر زبان های مدل سازی دیگر را بلد باشید برای کار با Uml مشکل چندانی ندارید.

-از دیگر ویژگی uml پشتیبانی از مفاهیم سطح بالای شی گرایی مانند فریم ورک است که با استفاده از یک سری مکانیزم این امکان را می دهد که بتوانند زبان های مدل سازی جدیدی ایجاد کنید.

به این صورت که uml دارای ساختار دقیقی است اما به گونه ای است که کاربران بتوانند بر اساس نیازهای خودشان بخش هایی به آن اضافه کنند پس برنامه نویسان با کمک زبان uml دید بهتری نسبت به پروژه پیدا می کنند و می توانند کدنویسی بهتری انجام دهند.

-کاهش هزینه های آموزش از دیگر ویژگی این زبان است.

انواع نمودارUML:

نمودار ساختاری:

  • کلاس: وظیفه به تصویر کشیدن برنامه در حال تولید و توسعه را به عهده دارد.
  • نمودار اجزا: با توجه به رابطه اجزا با یکدیگر به چندگروه مختلف تقسیم می شوند این نمودار وظیفه به تصویر کشیدن رابطه های بین اجزا که هر کدام تشکیل شده از چند کلاس هستندرا به عهده دارد.
  • نمودار استقرار و توزیع: توصیف تمامی سخت افزارها و محیط پیاده سازی سیستم در نمودار استقرار است و این نمودار نشان می دهد اجزا بر روی چه چیزی مستقر شده است.

نمودار رفتاری:

دید کلی از سیستم را نشان می دهد و اهداف برنامه به صورت کاربردی مدل سازی می شود.

  • نمودار توالی: به دلیل اجرا و پیاده سازی ، تعامل بین اجزا اهمیت دارد به این دلیل نمودار توالی بسیار کاربردی است. این نمودار جریان پیام ها از یک شی به شی دیگر را نشان می دهد.
  • نمودار همکاری:تاکید بر روی رابطه بین اشیا دارد.
  • نمودار حالت: حالت های مختلف یک شی را به وسیله نمودار حالت می توان به تصویر کشید ، در واقع این نمودار چرخه شی، برای توسعه دهندگان نرم افزار قابل مشاهده است.
  • نمودار فعالیت: توضیح قدم به قدم جریان کار به همراه موضوعات سیستم توسط این نمودار انجام می شود.

 

 

آموزش هانرم افزار و گرافیک

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.