فایروال چیست؟
وقتی بحث از امنیت در برنامه ها می شود نام فایروال در تمامی ذهن ها تداعی می شود. فایروال ها یا به معادل فارسی آن دیواره های آتش نام برنامه هایی است که از دستیابی غیرمجاز به سیستم های رایانه جلوگیری می کند.
دربعضی از فایروال ها، برنامه ها حتی بدون مجوز نمی توانند از یک رایانه به رایانه دیگر اطلاعاتی ارسال کنند در این مواقع هم داده های خروجی و هم داده های ورودی کنترل می شوند.
یک فایروال خوب و قدرتمند برای ایجاد یک شبکه امن باید مشخصه هایی داشته باشد که در زیر به آ« موارد اشاره شده است:
- ثبت و اخطار:
توانایی داشتن ثبت اخطارها یکی از مهم ترین مشخصه های فایروال است و به مدیران شبکه این امکان را می دهد که حملات به شکه را کنترل نمایند، هم چنین باید علاوه بر ثبت و اخطار در شرایط بحرانی مدیر شبکه را از وقایع احتمالی و خطرناک مطلع سازد و برای او اخطار ارسال کند.
- کنترل و بازدید حجم بالای بسته های اطلاعاتی:
یک فایروال خوب باید توانایی این را داشته باشد که بدون کاهش کارایی شبکه، بازدید حجم بالایی از بسته های اطلاعاتی را کنترل کند این حجم داده ها برای شبکه های مختلف نیز یکسان نیست.
- پیکربندی:
پیکربندی ساده امکان راه اندازی سریع فایروال و مشاهده سریع خطاها را می دهد در واقع پیکربندی ساده و سریع امکان ایجاد خطا را کم می کند.
- امنیت فایروال:
امنیت خود فایروال یکی دیگر از مهم ترین بحث ها در شبکه است و قطعا فایروالی که نتواند امنیت خود را حفظ کند به سایر هکرها نیز اجازه راهیابی به شبکه ها را می دهد.
انواع فایروال:
- فایروال نرم افزاری:
بر روی سیستم عامل ها نصب می شوند و توانایی کنترل ترافیک شبکه در لایه های محدود را نیز می تواند انجام دهد.
فایروال های symantec ، CSF ، Comodo از فایروال های نرم افزاری به حساب می آیند.
- فایروال سخت افزاری:
سخت افزارهایی هستند که در بستر شبکه یا روی روترها نصب می شوند این فایروال ها باعث می شوند ترافیک سالم به فایروال های نرم افزاری برسد.