پلتفرم چیست؟
پلتفرم در واقع به معنای سکو است، پلتفرم ها سکوهایی برای بهتر دیده شدن افراد و کسب و کارهایشان است.
پلتفرم های بین المللی مانند اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام و یا در فضای اینترنتی کشور ایران آپارات، دیوار، دی جی کالا نمونه ای از پلتفرم های کسب و کار است.
در فناوری اطلاعات، به پلتفرم ها، هر نرم افزار یا سخت افزاری گفته میشود که برای زیرساخت یک اپلیکیشن مورد استفاده قرار می گیرد.یک پلتفرم اپلیکیشن دارای سخت افزار، یک سیستم عامل و برنامه هایی است که از یک مجموعه دستورالعمل برای یک پردازنده خاص استفاده میشود این پلتفرم تضمین می کند که موضوع با موفقیت اجرا شود.
در هنگام خرید نرم افزار باید بدانید از چه پلتفرمی استفاده شده است، بعضی نرم افزارها به صورت پلتفرم مشخص شده اند، به این صورت که برنامه نویسان، اپلیکیشن را برای اجرا بر روی یک پلتفرم مانند ویندوز طراحی کرده اند.
اپلیکیشن ها در مفهوم پلتفرم ها نیز نقش اساسی دارند، حتی ممکن است یک اپلیکیشن، خود به عنوان یک پلتفرم در نظر گرفته شود به عنوان مثال اپلیکیشن سرور وب ممکن است یک پلتفرم در نظرگرفته شود.
پلتفرم سخت افزاری چیست؟
مجموعه ای از قطعات سخت افزاری که در هنگام کار با یکدیگر می توانند نرم افزار را به اجرا دربیاورند.در واقع، در اینجا سخت افزار بستری برای اجرای نرم افزار است.از معروف ترین پلتفرم های سخت افزاری مکینتاش و اینتل X86 را میتوان نام برد.
پلتفرم نرم افزاری چیست؟
در واقع یک پلتفرم بسیار وسیع است که بر روی پلتفرم سخت افزاری اجرا می شود و اجازه این را نمی دهد که نرم افزارهای مختلف بر روی آن اجرا شوند.برنامه نویسان می توانند برای هر پلتفرم نرم افزارهای مختلفی طراحی کنند.
تفاوت پلتفرم و سیستم عامل در این است که سیستم عامل ها بزرگترین پلتفرم های نرم افزاری هستند یعنی سیستم عامل این اجازه را می دهد کاربر بر حسب نیاز نرم افزارها را به اجرا در بیاورد.
سیستم عامل اندروید و ویندوز از معروف ترین پلتفرم ها هستند، علاوه بر سیستم عامل، مرورگرهای اینترنتی نیز یک پلتفرم هستند زیرا این نرم افزارها اجازه می دهند که برنامه های کوچک در آنها اجرا شوند.
انواع پلتفرم های طراحی سایت:
وردپرس
یکی از بهترین پلتفرم های طراحی سایت وردپرس میباشد، این پلتفرم به دلیل ویژگی هایی مانند قابلیت توسعه داشتن، بهترین انتخاب برای کسانی است که در ابتدای راه طراحی سایت هستند، وردپرس به صورت متن باز و رایگان و همچنین دارای تم و قالب های رایگان در اختیار طراحان قرار می گیرد. وردپرس به شما این امکان را می دهد کنترل خوبی روی سایت داشته باشید و حتی سایت را به چندین زبان راه اندازی کنید.
جوملا:
با پلتفرم طراحی سایت جوملا می توانید هر تغییر دلخواهی روی سایت انجام دهید، سیستم مدیریت این پلتفرم ساده است اما مانند وردپرس پشتیبانی قوی ندارد.
شاپیفای:
یکی دیگر از پلتفرم های طراحی سایت شاپیفای است که برای وب سایت های فروشگاهی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد، در این پلتفرم نیازی به نصب نرم افزار و به روز رسانی وجود ندارد زیرا تمام این کارها توسط خود شاپیفای انجام میشود، همچنین تنوع در این پلتفرم به حدی است که شما نیازی به کدنویسی جدیدتری ندارید.
بهترین مزیت این پلتفرم این است که میتوانید آن را با وردپرس ادغام کرده و از مزیت های هردو به خوبی استفاده کنید.
هزینه بالای این پلتفرم مهم ترین معایب آن به شمار می رود.
در نتیجه پیشنهاد ما برای طرای سایت استفاده از پلتفرم وردپرس است زیرا هم کار با آن ساده است هم نیازهای شما را برای طراحی یک سایت به خوبی برطرف می کند.