DNS چیست و چگونه کار می کند؟
بزرگترین باتک اطلاعاتی جهان است ، زمانی که در اینترنت جست و جو می کنید بدون آنکه متوجه شوید از سرور نام دامنه استفاده کرده اید نام هر سایتی که وارد می کنید یک آدرس IP دارد که فقط این آدرس برای کامپیوترها قابل درک است.
IP یک آدرس ۳۲ بیتی ۴ قسمتی می باشد.
هر دامنه روی یک سرور است که مجموعه این سرورها DNS را تشکیل می دهند، زمانی که شما آدرس سایت مورد نظرتان را تایپ می کنید ابتدا این اسم به IP ترجمه می شود و در سرور DNS دنبال این IP و آدرس می گردد. اگر این سایت وجود داشته باشد برای شما به نمایش در می آید در غیر این صورت با ارور مواجه خواهید شد.
هم چنین اگر برای اولین بار باشد که آدرس سایت مورد نظر را در مرورگر دستگاه خود سرچ می کنید و مرورگر آن را در حافظه کش (CASH) خود نداشته باشد ابتدا به سرور DNS وصل می شود و از آن ها می خواهد آدرس IP را به او برگردانند، بعد از انجام این کار مرورگر آدرس IP را در حافظه خود ذخیره می کند تا برای استفاده بعدی از آن سایت دیگر نیازی به اتصال مجدد به سرور DNS نداشته باشد و سری بعد با وارد کردن همان آدرس سایت ما به طور پیش فرض به پروتکل وصل می شویم، اگر توجه کرده باشید می بینید پروتکل پیش فرض مرورگرها HTTP است و حتی اگر آن را تایپ هم نکنیم مرورگر به طور خودکار به این پروتکل وصل می شود و سایت را برای ما باز می کند.
اگر DNS وجود نداشت تمامی کاربران برای وارد شدن به سایت مورد نظر باید اعدادی خسته کننده را حفظ می کردند و از آن برای جست و جوی سایت خود استفاده می کردند.